Verdens Historier

Teatergrad

Verdens Historier

Store Heddinge Bibliotek - Lørdag d. 23. september kl. 11.00 - Varighed: 30 min.  Alder: 2½ - 5 år

Soleima er biblioteks-alf og meget nysgerrig.
Hun går på opdagelse i bøgerne og kommer langt omkring

Det er aften i Danmark og sengetid for de fleste børn. Men pigen Soleima er ikke som de fleste. Soleima er nemlig biblioteks-alf. Og alfer har som bekendt ikke brug for at sove. Derfor har hun aldrig prøvet, men hun vil så gerne prøve.
Heldigvis bor Soleima på biblioteket med reoler, der bugner af bøger. Og hun elsker at gå på opdagelse i dem. Måske står der noget om det i en af bøgerne. Hun finder tre. En om Sydkorea, en om Canada og en om Sydafrika, og så kaster hun sig ind i den første.
I Sydkorea møder hun tvillingerne Min-Jun og Min-Jae – mon de kan lære hende at sove?

Læs anmeldelsen i Teateravisen

Medvirkende: Marie Louise von Bülow
Instruktion: Sandra Yi Sencindiver
Dramatiker: Sosha Teperowska
Komponist: Marie Louise von Bülow
Scenograf: Mona Møller Schmidt
Foto: Teatergrad

Teatergrads bagtanker
Børn bliver lagt i seng med forskellige ritualer, alt efter hvilken familie, kultur, tradition eller livssituation de er i. Men selvom putte-ritualerne er forskellige, har alle børn det til fælles, at de skal sove. Dette fælles udgangspunkt er omdrejningspunktet for denne musikalske børneforestilling, der skal åbne børnenes nysgerrighed for at lære om andre kulturer.

Bag forskellighederne er noget ens bundet i den menneskelige eksistens. Kan vi få fat i det og åbne for de fortællinger, får vi adgang til de styrker, mangfoldigheden rummer. Og det kan vi gøre fra børn er helt små. Den mulighed griber vi med »Verdens Historier«, siger Christine Worre Kann, teaterleder af Teatergrad.
Verdens Historier er altså ikke en iscenesættelse af verdenshistorien, men derimod af nogle af alle de små hverdagshistorier fra verden. Historier, som teatret håber, kan åbne børnenes indsigt og udsyn. Ved at placere forestillingerne på biblioteker mellem bogreolerne håber teatret også, at forestillingen kan inspirere børn, pædagoger og forældre til at tage nye, og gerne udenlandske børnebøger, med hjem fra hylderne.
”Hvis vi vil sikre et godt befolkningsklima på sigt, må vi sørge for at øge respekten for andre mennesker og kulturer. Vi må lære børnene fra en tidlig alder, at verden rummer forskellige kulturer, som vi kan undrer os over, leve os ind i og prøve at forstå”, siger Christine Worre Kann, der er initiativtager til forestillingen, som bringer os fra Danmark til Canada, Sydafrika og Sydkorea.
Verdens Historier er ikke bare en historie, der er skabt for børn. Børnene har også været med til at skabe den, ligesom de bliver inddraget aktivt i forestillingen.
”Vi tager børnenes møde med teatret og teatrets møde med børnene meget alvorligt. Ud over at give børnene en oplevelse, er vi meget opmærksomme på, at mødet med teatret har en iboende kraft, der kan understøtte den igangværende læring. Vi har derfor arbejdet tæt sammen med børn og pædagoger i to børnehaver samt bibliotekarer under selve udviklingen af forestillingen.”

Link til Teatergrad

Tilbage til forsiden

UrKlang i Spil

UrKlang

22. - 25. august 2019
Pyramiden, Boesdal Kalkbrud
KØB BILLETTER HER
Ny musik til verdensarvs-instrumentet UrKlang over naturen ved Stevns Klint.