Med sne

Det Kgl. Teater

Med sne

Erikstruphallen - Fredag d. 8. december kl. 19.30 - Varighed: 1 time 20 min. uden pause

En visuel teaterrejse ind i den dementes hjerne.
- Med Henning Jensen, Kirsten Olesen m.fl.

Se trailer her

Tag med på en visuel og sanselig teaterrejse ind i den dementes hjerne.

En far. En søn. En datter. En neurolog. Fire mennesker forsøger at finde mening i demenssygdommens kaos. Faderen får stillet en demensdiagnose og kastes ud på totalt ukendt grund med børnene som magtesløse vidner. Børnene må overskride alle grænser i en umulig kamp mod en sygdom, man kun forgæves kan forsøge at forstå. De må på faderens vegne tage beslutninger, der fratager ham myndigheden over sit eget liv for at kunne finde vej i en forvirrende og kaotisk virkelighed.
I kampen for at fastholde sit gamle jeg mødes han af stadig større forhindringer, efterhånden som hans liv overtages af den virkelighed, sygdommen skaber.

Med sne tager favntag med livet, når det bliver allersværest. Musik, dans og tekst kæmper om scenen, alt imens sygdommen tålmodigt overtager stadig mere af en mand, der langsomt sner til. Sygdommen er hele tiden til stede i et kaotisk kosmos, som en uberegnelig og uforudsigelig, kropslig, visuel kraft i form af dansere, der forvrider virkeligheden og forvirrer i poetiske hallucinationer.
Henning Jensen er faderen, der knapt forstår, at han er syg, Maria Rossing og Peter Christoffersen, hans børn. Kirsten Olesen er neurologen, der inviterer på en rejse ind i det demente sind.

Instruktør Thomas Bendixen har både skrevet og instrueret Med sne med udgangspunkt i sine personlige erfaringer med demens. Efter en række stilsikre iscenesættelser af store klassikere f.eks. Erasmus Montanus, vender han tilbage til sine rødder som moderne danser og skaber en visuel og poetisk udfordrende forestilling.

Pressen skrev:
”Henning Jensen har en uimodståelig selvfølgelighed i sin magnetiserende fortolkning af en ældre mand, der bliver mere og mere dement i Thomas Bendixens forestilling. (...) Med sne er med til at formidle det uhyrlige dilemma, det er at være pårørende til en dement – og måske også det mærkelige tomrum, det er pludselig selv at blive ramt af erindringshuller.” Anne Middelboe Christensen, Information

”Sjældent har jeg oplevet en så stærk og skræmmende forestilling. Ingen gik uberørte derfra. (...) De varmeste anbefalinger til Med sne, hvor scenografi samt skuespils– og dansepræstationer skaber en oplevelse, der bliver siddende i kroppen lang tid efter.” Scenekanten

"Med sne viser på en poetisk og saglig måde den vej, måske 60% af menneskeheden skal gå, når alderen sætter ind i hjerneregionen og lidt efter lidt sløver og udvisker nogle af centrene." Kulturkupéen

Medvirkende: Henning Jensen, Kirsten Olesen, Maria Rossing, Peter Christoffersen
Dansere: Edhem Jesenkovic, Snorre Jeppe Hansen, Nelson Rodriquez-Smith
Iscenesættelse: Thomas Bendixen
Videodesign: Kasper Stouenborg
Lysdesign: Mads Nielsen
Koreografi: Edhem Jesenkovic
Foto: Natascha Thiara Rydvald

Forestillingen gennemføres med støtte fra Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst og Stevns Kommune.

Link til Det Kgl. Teater

Tilbage til forsiden

UrKlang i Spil

UrKlang

22. - 25. august 2019
Pyramiden, Boesdal Kalkbrud
KØB BILLETTER HER
Ny musik til verdensarvs-instrumentet UrKlang over naturen ved Stevns Klint.