Copenhagen Phil

Copenhagen Phil

Mægtige Bruckner

Hårlevhallen - Torsdag d. 22. februar kl. 19.30 - Varighed: 1 time 30 min. med pause

4’33 Phil, Mozart - Symfoni nr. 29, Bruckner - Symfoni nr. 6
Fælleskoncert med Det Kgl. Danske Musikkonservatorium

Du er heldigere end Bruckner! Han hørte aldrig en komplet opførelse af sin sjette symfoni. Men nu er chancen der, når Copenhagen Phil og chefdirigent Toshiyuki Kamioka inviterer den kommende generation af talentfulde orkestermusikere med på scenen.

Bruckners sjette symfoni er det sorte får i flokken. Ikke så populær som mange af sine søskende, selvom Bruckner mente, symfonien var hans modigste, da den var færdig i 1881. Men verden – og i særdeleshed Wien – var ikke parat til hans lange vej fra den første musikalske idé til det store klimaks. Komponisten nåede kun at høre to satser – den første samlede opførelse fandt sted fire år efter Bruckners død, da Mahler tog den op.

Bruckner var 57 år, da han skrev sin sjette symfoni. Mozart var til gengæld bare 18 år, da han komponerede sin 29. af slagsen – og som kontrast til Bruckners gigantiske orkester bruger Mozart det forhåndenværende orkester hos ærkebiskoppen i Salzburg; nogle få strygere og kun fire blæsere. Til gengæld udnytter han som sædvanlig ressourcerne med overskud og opfindsomhed og skaber et lille, perfekt univers af stor kammermusik.

Koncerten indledes med 4’33 Phil – orkestrets minikoncertformat, hvor publikum kommer helt tæt på orkestrets musikere. Projektet 4’33 Phil er inspireret af John Cages kendte værk 4’33”, der på overraskende vis består af absolut ingen toner og musik, men derimod består af de lyde, der end måtte opstå i værkets 4 minutter og 33 sekunder. I det nye samarbejde mellem Copenhagen Phil og forlaget Edition·S holdes fast i denne varighed og ikke mindst i elementet af overraskelse, når publikum til udvalgte Copenhagen Phil-koncerter præsenteres for et helt nykomponeret værk, hvor en ung komponist portrætterer en enkelt musiker fra orkestret, som opfører det nye værk.

Se en smagsprøve på 4’33 Phil her

Dirigent: Toshiyuki Kamioka
Foto: Anne Mie Dreves

Link til Copenhagen Phil

Tilbage til forsiden

UrKlang i Spil

UrKlang

22. - 25. august 2019
Pyramiden, Boesdal Kalkbrud
KØB BILLETTER HER
Ny musik til verdensarvs-instrumentet UrKlang over naturen ved Stevns Klint.