Off Off/Produktion - "CoryDONG"

Off Off/Produktion

CoryDONG

Snurretoppen - Mandag 29. april kl. 19.30 - Varighed: 2 timer med pause

Skarp, satire om salget af DONG-aktier til Goldman Sachs.
- Var det det bedste for Danmark?

CoryDONG er den satirisk dokumentariske forestilling om salget af DONGs aktier til Goldman Sachs. Forestillingen går bag om hændelserne og dem der var allertættest på beslutningen om at sælge til den amerikanske investeringsbank med det blakkede ry. Det satiriske spil baseret på virkelige hændelser, er skrevet af den succesfulde dramatiker Henrik Szklany.

Fokus på tidligere finansminister Bjarne Corydon, tidligere bestyrelsesformand i DONG erhvervsmanden Fritz Schur, tidligere direktør for DONG Anders Eldrup, nuværende direktør for DONG/Ørsted og en del andre spillere i sagen. Det garvede makkerpar udi satire og humor Kristian Halken og Ina-Miriam Rosenbaum går til den for at få svar på nogle af de ubesvarede spørgsmål, inden sagen for alvor går i vores store fælles Glemmebog.

12.oktober 2016 udtalte Statsrevisorernes formand Peder Larsen (SF) disse ord: "Vi har besluttet at afslutte sagen. Der kommer ikke mere. Vi synes selvfølgelig stadig ikke at dokumentationen er god nok, men det slog vi jo fast allerede, da den sidste beretning kom. Dernæst kommer, at sagen formentlig aldrig vil slutte. Der er altid nogen, der vil have en mening, men vi kan ikke blive ved med at under søge det samme om og om igen, fordi forskellige mennesker mener, at det ikke er gjort godt nok".

Forestillingen er nr. 2 i Projekt Glemmebogen - teater om møgsager fra Christiansborg, som er på vej i vores kollektive Glemmebog. Nr. 1 var sidste sæsons Skattesagens Helte, om Helle Thornings skattesag.

SATIRE - DRAMA - KRIMI - FAKTA
Hvad skete der? Hvordan blev en socialdemokratisk finansminister pludselig så glad for privatisering?
Var det DET BEDSTE FOR DANMARK?

Medvirkende: Kristian Halken og Ina-MIriam Rosenbaum
Dramatiker: Henrik Szklany
Instruktør: Liv Helm
Journalistisk konsulent: Anders-Peter Mathiasen
Ekstern Konsulent: Poul Nyrup Rasmussen
Foto: ?

Forestillingen gennemføres med støtte fra Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst og Stevns Kommune.

Link til Off Off/Produktion v/Ina Miriam Rosenbaum