Det Lille Turneteater

Grev Gris

Lørdag d. 12. sep. 2020, kl. 11.00 
Alder: 4 – 10 år
Hårlev Bibliotek

Grev Gris er baseret på Thorstein Thomsens bog og går rent ind hos publikum.

Prins Knud møder en gris, som elsker at lege i sin mudderpøl. Da Knud bliver konge udnævner han grisen til greve. Så snart grisen bliver trukket med op til hoffet, går det galt. ‘Kan du stå? Kan du også gå?’ siger de, og derfra går det slag i slag med at lære Grev Gris at blive en fin og fornem greve i skinnende laksko og silkebukser.

Forestillingen handler bl.a. om at gå i skole og om at vokse op og ikke mindst om at være venner. Forestillingen har også et dybere eksistentielt lag, der handler om at vedkende sig sig selv, og leve med sin ”særlighed”.

Forestillingen om Grev Gris er en skøn forestilling for de 4-10 årige og deres voksne.

Peter Holst spillede Grev Gris i Stevns Teaterforening i 2017 – børn og voksne var begejstrede. Peter Holsts evne til at fange børn ind i en fortælling er legendarisk.

Varighed: Ca. 35 min.

Anmeldelser:

”Med ganske få kulørte tørklæder fremtryller Peter Holst en underholdende og indholdssolid kritik af det goldt tæmmede voksenliv. Tilpasning og socialisering til låste normer og stereotype manerer trækker smilet ud af folk. At blive dresseret til en forfinet og dresseret (voksen)civilisation ødelægger al (barne)glæde. Det dyriske og tilfredsstillelse af ens umiddelbare lyster frisætter energi. Det giver humør…”

– Kirsten Dahl, Teateravisen

Galleri

Skuespiller: Peter Holst

Manuskript og instruktion: Thorstein Thomsen