Teatret Hvid Støj

[pAp-kAs]

Lørdag d. 10. apr. 2021 kl. 11.00
Alder: ½ – 4 år
Erikstruphallen

En verden af papkasser! Ro af sted i bølgegang og salt havvind. Oplev en frodig skov af træer vokse frem for øjnene af dig, før den i ét nu forvandles til et nyt landskab.

Gem dig i kæmpestore papkasser eller byg med bittesmå papkasseklodser. Men hold øje med legekammeratens forsøg på at vælte tårnet!

Med sig selv og hinanden bygger Anna og Kasper universer af papkasser på bedste børnelogiske manér, som de sammen med publikum oplever og forstår igennem legens uendelige muligheder. For sådan er den, legen: fantasifuld, forunderlig, foranderlig og med sin helt egen logik.

Kun fantasien sætter grænser for, hvor legen kan bevæge sig hen! Understøttet af sanselig musik og skuespillernes kontakt til publikum er [pAp]-[kAs] en oplevelse for de mindste verdensborgere, der stimulerer hele sanseapparatet og minder deres voksne om legens vigtighed for vores forståelse af verden.

Varighed ca. 35. min

Anmeldelser:

Vinder af Årets Forestilling ved Scenekunstens Priser 2019

”… Forestillingen finder primært sted i en leg MED hinanden og kasserne, men også med elementer af konkurrence MOD hinanden; hele tiden i en fin dramaturgisk kurve, så der ikke er for meget drama for de små, men alligevel nok til også at få de lidt ældre til at mærke spændingen, når kasserne væltes – med vilje, og når der er åbenlys kamp om papklodserne.

(…) [pAp-kAs] forstår netop at holde balancen, så børn i dette aldersspænd (og deres voksne) er opslugte af, hvad der sker på scenen. Enten fordi de forstår, hvad der sker – eller fordi de bare kan mærke, at her sker der noget særligt; noget der er ladet med betydning: Her leges!

[pAp-kAs] tager både sin målgruppe og legen alvorligt.”

– Uddrag fra nomineringsteksten

 

“Der er smittende fantasi, nærvær og musikalitet at hente i forestillingen ‘[pAp-kAs] (…) ”Det skal vi lege, når vi kommer hjem”, siger et barn til sin ledsagende voksne på vej ud”

– Kirsten Dahl, Teateravisen

Idé & iscenesættelse: Charlotte Ladefoged
Visuel designer: Morten Ladefoged
Medvirkende: Anna Ur Konoy og Kasper Daugaard Poulsen
Komponist: Mads Horsbøl
Dukkemager: Rebekah Caputo
Kostumier: Marianne Meyer