MUNGO PARK

At lære at dø

Mandag d. 8. april 2024 kl. 19.30
Erikstruphallen
Varighed: 90 min.

Et kommunalt drama om klimakamp, papirarbejde og vold.

 Der er klimauge i den lille kommune og alle medarbejderne er klar! Men den klimadepressive folkeskolelærer Elin, kan næsten ikke holde angsten tilbage, når hun skal undervise børnene i emnet.

Klimaoptimisten Andreas er til gengæld topmotiveret for at starte i Miljøforvaltningen, hvor han skal tilse byggeriet af en ny stor industrihavn, der dog lige kræver at de fælder byens sidste stykke skov. 

Her starter en medrivende, skæv og uforudsigelig historie, som tager en vild, provokerende og magisk drejning under klimaugen, der ender som ingen havde forudset!

 Den kontroversielle instruktør Viktor Tjerneld, der stod bag succesen ’Spejlmanden’, har skrevet ’At lære at dø’ til alle, der føler sig lammede af mediernes billeder af hedebølgeflammer, tørke, de høje energipriser og politikernes fine taler, men for langsomme handling.

 ”Jeg vil ikke se en teaterscene som en foredragssal om tingenes tilstand, men som et sted, hvor vi kan fortælle om, hvordan det er at være et menneske, der skal forholde sig til al den uro og de alarmmeldinger, der er omkring os i Danmark i lige nu. For tiden er det nemt at føle sig magtesløs og miste håbet for fremtiden. Her kan teatret måske hjælpe os,” siger Viktor Tjerneld.

Anmeldelser:

“En uhyre relevant forestilling om et emne der berører os alle… Viktor Tjerneld har lavet et fremragende stykke… Der var rigeligt at tale om de 30 minutter, det tog at komme hjem til København… Det undrer mig, at der ikke findes flere stykker om samme livsvigtige tema… Jeg er imponeret over skuespillernes fysisk krævende roller”
Kulturformidleren
 
“Mest begavede forestilling i denne sæson… Kan anbefale alle at se forestillingen… Endnu en teatersejr for Mungo Park… Begavet, velspillet, velkomponeret og virkelighedsnær… Her er teater og oplysning i smuk symbiose… Kan anbefales til alle med stærke nerver og et iboende ønske om at gøre noget for kloden… Flot spillet af henholdsvis Sebastian Aagaard-Williams og Rikke Westi”
 
Produktion:

Medvirkende: Sebastian Aagaard-Williams og Rikke Westi
Instruktion og tekst: Viktor Tjerneld
Scenografi: Peter Schultz
Lyddesign: Emil Bøll
Lysdesign: Jari Matsi
Videodesigner:  Christian Halberg
Foto og trailer: Rumle Skafte

Galleri

Trailer