Teater Secret Hotel

Banket for Bier

Lørdag d. 28. august kl. 14.00 
Klintevej 52, ved flagstangen
4654 Faxe Ladeplads
I samarbejde med JoRD Festival

Banket for Bier er en summende forestilling, hvor scenekunst møder forskning.

Performerne guider gæsterne og serverer inddragende sanseoplevelser. Omkring et banketbord serveres smagsprøver fra biernes verden, blandet med bidans og nørdet bividen. Sammen iagttager vi jord, luft, blomster og diverse kriblearter, mens vi dykker ned i biernes univers – biernes glæder og deres udfordringer.

Banket for Bier er både om honningbierne og de vilde bier – to områder af biernes verden, som i disse år omtales som hinandens modsætninger. Hvad er op og ned på blomsterniveau?

Banket for Bier – hvorfor det?
Bier er vigtige medvæsner. Men de er trængt. Af mangel på levesteder, af mider og af sprøjtemidler.

Secret Hotel skaber forestillinger og sammenhænge om menneskets forhold til naturen.

Løsninger på klimakrise og biodiversitetskrise går gennem sansning af – og forståelse for – de sammenhænge og kredsløb, vi indgår i og er dybt afhængige af.

Leder af Secret Hotel Christine Fentz:

“Den geologiske tidsalder – ‘det antropocæne’ – handler i bund og grund om, at mennesket har set sig selv som værende over alt andet, at alt rundt omkring os er ressourcer til ære for os. Og på grund af det er vi blevet en negativ klimafaktor. Nu er et paradigmeskift undervejs, hvor vi opdager, at det er vigtigt, at alt værende har et godt liv, for at der kan være en balance, der muliggør livets overlevelse – ikke bare menneskets.”

Anmeldelser

Teateravisen skrev:

Mere end en biting
Secret Hotel og ungarske Pro Progressione inddrager på varieret vis sit publikum i en både sanselig og akademisk introduktion til biernes forunderlige verden. Undervejs ser man ting på nye måder. Og bagefter dufter man lifligt af honning

 

Instruktør: Christine Fentz
Komponist: Birgit Løkke
Scenograf: Christine Fentz
Performer: Christine Fentz

Galleri