Teatret Mungo Park

De Hovedløse

Onsdag d. 24. mar. 2021 kl. 19.30
Erikstruphallen

Folket rejser sig overalt. I Hong Kong, Iran, Chile og endda i Grønland. Og hvem ved – måske også snart i Danmark?

I Frankrig har det stået på i flere år. De Gule Veste kalder de sig. Og de giver ikke op, de har fået nok. Nok af den voksende ulighed. Politikerne kalder dem hovedløse – Vestene vil hugge politikernes hoveder af. Men hvad for nogle skæbner findes under Vestene?

De Hovedløse er en humoristisk, tempofyldt og moderne fortælling om, hvordan en hel familie trækkes ind i opstanden i Paris’ gader.

Den ene bror, som er politimand, splittes mellem familien og sit job. Den anden, meget vrede, bror tilslutter sig Vestene. Og da søsteren ved et tilfælde bliver mediedarling og talskvinde for hele bevægelsen, er det bare mere benzin på bålet. Samtidig prøver deres angstlidende tidligere bokser af en far at holde sammen på det hele, mens han selv vækkes til live igen, da han møder en lækker rebelsk ældre kvinde med gul vest på.

Spørgsmålet er, om De Gule Veste varsler begyndelsen på en ny tid for familien, Frankrig og Europa, eller om det bare er en flok hovedløse voldelige demonstranter, hvis stædighed snart dør ud?

Som ægte gonzojournalister har Mungo Parks teaterdirektør Anna Malzer og det kunstneriske hold gennem det sidste år besøgt De Gule Veste under demonstrationerne og i deres hjem i Frankrig ad flere omgange.

Ud fra denne research har de skabt en socialrealistisk fortælling om vrede Veste i franske forstæder blandet med et humoristisk barokt kammerspil om en vis forkælet kagespisende fransk dronning fra fortiden.

Bienvenué a la revolution!

Se mere om Teater Mungo Parks unge direktør Anna Malzer på DR i Dramadronning: Frihed, lighed og tab

Anmeldelser:

“Demo eller ej? Det er spørgsmålet hos den lille franske familie, som Teater Mungo Park belyser De Gule Vestes oprør igennem. Det bliver både til demo og ej, men også til gode skuespillerpræstationer og måske lidt mere forståelse for globaliseringens tabere.”

– Anne Liisberg, iScene

Galleri

Medvirkende: Malin Rømer Brolin-Tani, Jonas Munck Hansen, Kasper Dalsgaard, Henrik Prip
Ide: Anna Malzer
Instruktør: Johan Sarauw
Dramatiker: Nanna Tüchsen
Scenograf: Frederikke Dalum
Lysdesign: Mikkel Givskov
Lyddesign: Nanna Schleimann