Off Off Production og Svalegangen

Det Fortrolige Rum – dybdeborende satire om det, du ikke må vide

Onsdag d. 16. februar 2022, kl. 19.30
Snurretoppen

Frank forsøger at trænge ind i ‘Det Fortrolige Rum’, hvor grundlaget for alle de beslutninger, der styrer hans liv, bliver taget. Han er på sporet af en virkelighed, han ikke i sin vildeste fantasi havde forestillet sig i det demokratiske Danmark.

Det Fortrolige Rum er en kafkask komedie om Christiansborgs mørklagte gange, hvor studehandler, lovgivning og politik lever et liv under vores radar. I en stærkt underholdende og humoristisk blanding af drama og dokumentar kæmper Frank for at forstå Offentlighedsloven – den lov der styrer, hvad vi må vide, og hvad vi ikke længere må vide.

Frank spørger i filmklippet dialog med virkelighedens politikere, hvorfor de aldrig får revideret den lov, som de – når de ikke er i regering – mener skal revideres.

Uforlignelige Anders Budde Christensen spiller rollen som den stærkt foruroligede borger Frank, der på vores vegne trænger ind bag Christiansborgs mure.

Journalist Sofie Buch Hoyer medvirker til at bringe virkeligheden ind i den dramatiske fortælling om offentlighedsloven, som vi egentlig helst skal glemme.

Forestillingen er blevet til på baggrund af dybdeborende research og i et samarbejde mellem scenekunstnere og journalister.

Det Fortrolige Rum er nr. 3 i Off Off’s Projekt Glemmebogen – teater om møgsager fra Christiansborg, som er på vej i vores kollektive Glemmebog.
Stevns Teaterforening har haft de to første ’møgsager’ på besøg:
Nr. 1 var Skattesagens Helte, om Helle Thornings skattesag. Sæson 2017-18
Nr. 2 var CoryDONG, om salget af DONG-aktier til Goldman Sachs. Sæson 2018-19

Medvirkende: Anders Budde Christensen og Sofie Buch Hoyer
Dramatiker: Kristian Halken
Instruktion: Ina-Miriam Rosenbaum
Scenografi: Signe Krogh
Satirisk filmklipper: Nils Aasholm
Lysdesign Henrik Sloth
Lyddesign: Anton Bast
Journalistisk konsulent: Jesper Tynell