Teatret Svalegangen

En Lille Smule Ubehag

Mandag d. 14. november 2022, kl. 19.30
Varighed: 95 min.
Snurretoppen

Da Kræftens Bekæmpelses lokalforening Stevns har bevilget en donation til En lille smule ubehag her på Stevns er billetprisen nedsat til kun 50, – kr.

Et empatisk og rystende morsomt skuespil om… prostatakræft.

En Lille Smule Ubehag er en fantastisk historie om noget helt igennem forfærdeligt. Den prisbelønnede amerikanske dramatiker Jeff Metcalf har skrevet et bemærkelsesværdigt humoristisk og følsomt drama om hans egen transformerende rejse igennem kræften.

”Frank, dine kolesteroltal er pæne, du har et stærkt hjerte, men dine PSA-tal er kritiske.” Jeg sagde det ikke til nogen, ikke engang til min hustru igennem 20 år. Det er det dummeste øjeblik i mit ægteskab.

I En Lille Smule Ubehag får en 55-årig professor konstateret den hyppigste cancerform blandt mænd. Skuespiller Holger Østergaard zapper ind i de følelsestilstande og karakterer, som Frank Fjordby møder på sin vej, da han med et bliver patient. Fra drænende bivirkninger, angstprovokerende venteværelser, til intime samtaler med læger, familien, døden og såmænd også Franks sammenbidte ringmuskel, der ikke vil åbne sig for videnskaben. Tag med på en gribende one-man mission, der kanaliserer frygten og sårbarheden, men som også er belagt med et tykt lag komisk guld, der vækker håbet.

Vi vil gerne have mange mænd i teatret. Det samarbejder vi med Prostatakræftforeningen PROPA om. Koner og kærester er meget velkomne, men det er mændene, vi først og fremmest gerne vil have i tale og i teatret.

”Vi taler ikke om sygdom, os mænd. Vi er programmeret til at være de stærke og tavse. Problemet er bare at det kan være livsfarligt, hvis man venter for længe. I En Lille Smule Ubehag følger vi en mands oplevelse med cancer, som kan hjælpe os til at tale om sygdom før det er for sent.”
– Per Smedegaard, direktør og kunstnerisk chef

Niels Bylund, formand for PROPA (Prostatakræftforeningen), fortæller kort om deres arbejde før forestillingen.

Niels Bylund vil være tilstede på Cafe Bliss før og efter forestillingen

Cafe Bliss tilbyder Middag mest for mænd fra kl. 17.30
Oksemørbrad, grøntsager, ovnbagte kartofler, sovs og frisk salat. Pris 169,-
Café Bliss har også åbent efter forestillingen

Middag og billet

Anmeldelser:

⭐ ⭐ ⭐ ⭐⭐ Scenekanten: Holger Østergaard formår på elegant vis at inddrage publikum i den seriøse historie gennem humor og selvironi i sin fremstilling af karakteren Frank.

⭐⭐⭐⭐ Ungt Teaterblod

Produktion:

Medvirkende: Holger Østergaard 
Tekst: Jeff Metcalf
Instruktion: Per Smedegaard
Oversættelse: Abc Sprog
Lyddesign: Anton Bast
Lysdesign: Henrik Sloth

29% Befriende ironi

32% Uforsødet kræftberetning

2% Man flu

37% Knæk cancer-drama

Galleri

Trailer

Interview med skuespiller Holger Østergård og instruktør Per Smedegaard 

5 hurtige til skuespilleren