AFLYST pga. restriktioner til forebyggelse af smitte med COVID-19.

Teatret Svalegangen 

En Lille Smule Ubehag

Tirsdag d. 2. feb. 2021 kl. 19.30
Snurretoppen

Rystende og komisk cancer-monolog

Et empatisk, varmt, rørende og rystende morsomt skuespil om… prostatakræft. Ja! En Lille Smule Ubehag er en fantastisk historie om noget helt igennem forfærdeligt. Den prisbelønnede amerikanske dramatiker Jeff Metcalf har skrevet et bemærkelsesværdigt humoristisk og følsomt drama om hans egen transformerende rejse igennem kræften.

”Frank, dine kolesteroltal er pæne, du har et stærkt hjerte, men dine PSA-tal er kritiske.” Jeg sagde det ikke til nogen, ikke engang til min hustru igennem 20 år. Det er det dummeste øjeblik i min ægteskabelige karriere, og tro mig – dem har der været mange af.

Komisk Guld:
I En Lille Smule Ubehag får en 55-årig professor konstateret den hyppigste cancerform blandt mænd. Skuespiller Holger Østergaard zapper ind i de følelsestilstande og karakterer, som Frank Fjordby møder på sin vej, da han med et bliver patientliggjort. Fra drænende bivirkninger, angstprovokerende venteværelser, til intime samtaler med læger, familien, døden og såmænd også Franks sammenbidte ringmuskel, der ikke vil åbne sig for videnskaben. Tag med på en gribende one-man mission, der kanaliserer frygten og sårbarheden, men som også er belagt med et tykt lag komisk guld, der vækker håbet.

”Vi taler ikke om sygdom, os mænd. Vi er programmeret til at være de stærke og tavse. Problemet er bare at det kan være livsfarligt, hvis man venter for længe. I En Lille Smule Ubehag følger vi en mands oplevelse med cancer, som kan hjælpe os til at tale om sygdom før det er for sent.”

– Per Smedegaard, direktør og kunstnerisk chef

Galleri

Medvirkende: Holger Østergaard
Tekst: Jeff Metcalf
Instruktion: Per Smedegaard
Oversættelse: Abc Sprog
Lyddesign: Anton Bast
Lysdesign: Henrik Sloth