Hotel Pro Forma – co-produktion med Aalborg teater i samarbejde med Aveny-T

I krydset får de ny sofa

Tirsdag d. 4. oktober 2022, kl. 19.30
Varighed 1 time og 15 min. uden pause
Erikstruphallen

I krydset får de ny sofa er baseret på uddrag fra forfatter Helle Helles anmelderroste roman ’de’.

En kvinde ser tilbage på sit liv som 16-årig. I flashbacks og brudstykker af hverdagsepisoder udfolder hendes mors terminale sygdomsforløb og hendes eget unge teenage-liv sig. Erindringen om hendes og moderens liv fylder alt.

Kvinden bevæger sig i en scenografi af lysende LED-stænger opstillet som en enkel komposition i et sort rum. Hun genoplever sit liv – stumper af erindringer fremkaldes som tekst, lys, farver, billeder, musik og naturens lyde som blæst, regn eller fuglesang.

De enkelte scener i forestillingen finder sted i hovedpersonens bevidsthed, ikke kronologisk men i fragmenter.  Scenen fremstår som en art erindringsmaskine – en visuel, sanselig forlængelse af romanens sproglige univers.

Fra Helle Helles roman ‘de’:

”De følges til stationen, vinker til hinanden fra hver sin bus. Hele vejen hjem ser hun ud på markerne, de fede lerede plovfurer. Det regner, ferien varer tolv dage. Hendes mor skal have et fuglebur i bambus og et brilleetui.”

Den internationalt anderkendte instruktør Kirsten Dehlholm og kunstnerisk leder af Hotel Proforma er klar til at svare på spørgsmål og fortælle om forestillingen til en aftertalk efter forestillingen. 

Læs mere om Kirsten Dehlholm her: https://www.kvinfo.dk/side/170/bio/460/query/kirsten%20dehlholm/

Læs mere om Helle Helle her: https://litteratursiden.dk/forfattere/helle-helle
Køb Helle Helles bog ’de’ her: https://www.gyldendal.dk/produkter/de-9788763857628

Anmeldelser:

⭐ ⭐ ⭐ ⭐ Jyllands-Posten: Skuespil har noget fascinerende og næsten tranceskabende over sin form.
Hotel Pro Formas skuespil ”I krydset får de ny sofa” er en fysisk, sanselig forlængelse af Helle Helles sproglige univers.

⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐ IScene: “Forestillingen er trist og smuk og alligevel underligt opløftende i sin hyldest til livet som, når alt kommer til alt, ofte udspiller sig i det banale. Det ved Helle Helle, og Hotel Pro Forma gør hendes værk ære i denne teksttrofaste fortolkning. “

⭐ ⭐ ⭐ ⭐ Kristeligt Dagblad: “…en meget sanselig og smuk oversættelse af Helle Helles fantastiske, skarpe tekst til scenen.” 

Produktion:

Medvirkende: Ingrid-Marie ThorlaciusTekst: Helle HelleInstruktion og dramaturgi: Kirsten Dehlholm, Marie DahlScenedesign: VERTIGO, Kirsten Dehlholm, Marie DahlLydværk: Kristian HverringMusik: Henryk Górecki: String Quartet No. 3, indspillet af Kronos KvartettenLED-stænger: Design og produktion af VERTIGOAI, lys og video: VERTIGO og Ole Kristensen

Fotograf: Christoffer Askman

Galleri

Trailer