Teatret Møllen

Margrete 1

Onsdag d. 22. november 2023 kl. 19.30
Erikstruphallen
Varighed: 75 min.

Et gribende drama om en skelsættende kvinde i dansk historie.

1412. Margrete, datter af Valdemar Atterdag og formynder af Danmark, Norge og Sverige er ombord på sit skib i Flensborg Fjord. Hun en syg. På skibet møder hun en fremmed kvinde. Kvinden virker underligt bekendt, og da minderne pludselig presser sig på, betror Margrete sig til den fremmede og ser tilbage på et begivenhedsrigt og foretagsomt liv.

Margrete 1 er Teatret Møllens dramatisering af Anne Lise Marstrand-Jørgensens anmelderroste roman, der er en fortælling om Margrete 1.’s begavede, magtfulde og politiske væsen. Det er en fortælling om vejen til magten og en beretning om de strabadser og prøvelser Margrete måtte gå igennem – både som barn, som mor og som dronning.

Historien vækkes til live af tre skuespillere på scenen, heriblandt Møllens velkendte Connie Tronbjerg og den Reumert-vindende Emma Silja Sångren. Forestillingen er et historisk og psykologisk drama, der har publikum med hele vejen, og som kaster nyt lys på en af danmarkshistoriens mest betydningsfulde kvindelige skikkelser.

Efter Anne Lise Marstrand-Jørgensens bog

Produktion:

Medvirkende: Connie Tronbjerg, Emma Silja Sångren og Mette Gregersen
Dramatiker: Brian Wind-Hansen
Instruktør: Rasmus Ask
Scenograf: Laura Rasmussen
Lysdesign: Michael Breiner
Lyddesign: Johannes Smed
Kostumier: Elsebeth Hede

Galleri

Trailer