Teatret Møllen

Margrete I

Onsdag d. 22. november 2023 kl. 19.30
Erikstruphallen
Varighed: 75 min.

Et gribende drama om en skelsættende kvinde i dansk historie.

1412. Margrete, datter af Valdemar Atterdag og formynder af Danmark, Norge og Sverige er ombord på sit skib i Flensborg Fjord. Hun en syg. På skibet møder hun en fremmed kvinde. Kvinden virker underligt bekendt, og da minderne pludselig presser sig på, betror Margrete sig til den fremmede og ser tilbage på et begivenhedsrigt og foretagsomt liv.

Margrete I er Teatret Møllens dramatisering af Anne Lise Marstrand-Jørgensens anmelderroste roman, der er en fortælling om Margrete I.’s begavede, magtfulde og politiske væsen. Det er en fortælling om vejen til magten og en beretning om de strabadser og prøvelser Margrete måtte gå igennem – både som barn, som mor og som dronning.

Historien vækkes til live af tre skuespillere på scenen, heriblandt Møllens velkendte Connie Tronbjerg og den Reumert-vindende Emma Silja Sångren. Forestillingen er et historisk og psykologisk drama, der har publikum med hele vejen, og som kaster nyt lys på en af danmarkshistoriens mest betydningsfulde kvindelige skikkelser.

Efter Anne Lise Marstrand-Jørgensens bog

Margrete I. under lup – bog, film og teater

Stevnske historie- og kulturnørder får nu mulighed at fordybe sig i Margrete 1. i november måned gennem tre kunstarter.

Stevns Bibliotekerne, Biografen Snurretoppen og Stevns Teaterforening tager Dronning Margrete I. op i et samarbejde, der indbefatter bogen, filmen og teaterforestillingen.

Bogen

Stevns Bibliotekerne er ved at bestille adskillige eksemplarer af Anne Lise Marstrands bog hjem, så de, der vil deltage i en læsekreds over to aftener, kan nå at læse den (i hvert fald få begyndt på den)

Historiker Jytte Larsen og skuespiller Lene Vestergård vil stå for læsekredsen Begge er medlemmer af Stevns Teaterforenings bestyrelse.

Læsekreds Margrete 1
Tirsdag d. 7. og onsdag d. 15. november, kl. 19.00 – 21.00
St. Heddinge Bibliotek
Tilmelding via Stevns Bibliotekerne, der ved tilmelding bestiller bogen hjem til dig: www.stevnsbib.dk

Filmen

Biografen Snurretoppen viser filmen Margrete den Første d. 8. november kl. 19.30. Her er det Margretes evner som leder af det nye nordiske stor-rige, der er i centrum. Unionen er omgivet af fjender. Hun indgår alliancer, optrævler konspirationer, men undgår ikke de dilemmaer, som altid følger med magten.

Onsdag d. 8. november, kl. 19.30 Billetter Snurretoppen: www.snurretoppen.net

Produktion:

Medvirkende: Connie Tronbjerg, Emma Silja Sångren og Mette Gregersen
Dramatiker: Brian Wind-Hansen
Instruktør: Rasmus Ask
Scenograf og kostumedesign: Laura Rasmussen
Lysdesign: Søren Lydersen
Lyddesign: Johannes Smed
Kostumier: Elsebeth Hede

Galleri

Trailer