Dansk Danseteater

NATTERGALEN

Onsdag d. 26. februar 2020, kl. 19.30
Introduktion fra scenen kl. 18.30
Erikstruphallen

To nyskabende koreografier om selvopofrelse og det naturliges sejr over det kunstige til ny musik af DEN SORTE SKOLE & med scenografi af collagekunstneren SERGEI SVIATCHENKO.
 
”Nattergalen” er en dobbeltforestilling skabt af nogle af Danmarks mest efterspurgte koreograftalenter indenfor den moderne koreografi; Sebastian Kloborg og Alessandro Sousa Pereira, til nykomponerede toner skabt af duoen Den Sorte Skole. Den dansk/ukrainske collagemester Sergei Sviatchenko står for fabulerende scenedesign og unikke kostumer.

Sebastian Kloborgs værk tager udgangspunkt i temaer og motiver fra både Oscar Wildes novelle ”Nattergalen og Rosen” om den altopslugende selvopofrelse og H. C. Andersens evigtgyldige”Nattergalen” fra 1843. ”Nattergalen” er ikke blot et af H.C. Andersens kendteste eventyr, men også en af dansk guldalders mest berømte romantiske fortællinger. Historien er uhyre relevant i dag med sit universelle tema om det levendes sejr over det døde, om det naturliges sejr over det kunstige. Kloborg bruger temaerne fra begge historier, på både dyster og humoristisk vis, til at konstruere en helt ny fortælling, der bevæger sig mellem drøm og virkelighed og undersøger menneskelige relationer og menneskelig selvforståelse. For vil vi lade teknologien redde os, når døden sidder på brystet, og kroppen falder fra hinanden.? Og ønsker vi at forlænge livet for enhver pris?

Forestillingens anden del er skabt af den brasilianske koreograf Alessandro Sousa Pereira, der genfortolker den paradoksale og hjerteskærende fortælling ”Nattergalen og Rosen” af Oscar Wilde. I den oprindelige fortælling fra 1888 ofrer nattergalen sit liv ved at forære en smuk rose til en håbløst forelsket student, der dog bliver afvist. Herefter følger en hårdtslående vrede og sorg. I Wildes værk stiller han spørgsmålstegn ved meningen med livet, kunsten og muligheden for at forandre verden. Har fuglen ofret sit liv for ingenting? 
Pereira er i sit værk inspireret af den oprindelige fortællings overordnede tema om den både meningsløse og brutale selvopofrelse. Med sin altid eksplosive stil, tilført Wildes vise og nærmest mytiske stemning, bliver dansen et abstrakt vidnesbyrd på, at det, at ofre sit liv til noget du inderligt tror på, både kan være dybt tragisk, bevægende og samtidig en meget smuk gerning.

Galleri

Koreografi: Alessandro Sousa Pereira & Sebastian Kloborg
Musik: Den Sorte Skole
Scenograf: Sergei Sviatchenko
Dansere: Dansk Danseteaters dansere