Bådteatret

Scavenius – et historisk drama

Onsdag d. 10. november 2021, kl. 19.30
Erikstruphallen

Et historisk drama med Kristian Halken i hovedrollen som Scavenius,

Historien om manden, der indgik et politisk samarbejde med den tyske værnemagt og bragte Danmark sikkert igennem 2. verdenskrig. Historien om manden, der sikrede jøderne mod overgreb indtil 1943. Historien om manden, som Stauning insisterede på skulle være udenrigsminister. Scavenius løste opgaven og blev den mest forhadte mand i Danmark.

I “Scavenius” fortælles historien om en mand, som valgte landets tarv fremfor popularitet. Verden stod på hovedet, og man havde brug for én, som i det mindste prøvede at holde sammen på Danmark.

I et drama af shakespeareske dimensioner følger vi Scavenius’ kamp i grænselandet mellem moral, beregning og opportunisme. Rundt om ham er et persongalleri af krigens mest centrale figurer. Vi forsøger at forstå og følge hans beslutning. Scavenius indgår samarbejde med tyskerne. Vi føler de hvæssede klingers skarphed fra hans fjender, og vi våger over ham i hans søvnløse nætter.

Bådteatrets Reumertvindende dukketeaterensemble viser tilværelsens absurditet i en vidunderlig visuel tour de force, hvor alt er muligt.

Medvirkende: Kristian Halken, Thomas Bang, Lucia Vinde Dirchsen, Jeanette Lindbæk Birk
Dramatiker: Kristian Halken
Instruktør: Rolf Heim
Scenograf: Jonathan Hjorth
Lyddesign: Janus Jensen
Lysdesign: Sonja Lea
Foto: Miklos Szabo

Galleri

Interview med Birgithe Kosovic om hendes to bøger om Scavenius