Mungo Park

Spejlmanden

Onsdag d. 26. januar 2022, kl. 19.30
Erikstruphallen

Den unge journalist Claas fra det tyske nyhedsmagasin DER SPIEGEL (Spejlet på tysk), blev kendt for at spejle virkeligheden nådesløst i sine skarpe historier, især om Trumps USA.

Claas vandt den ene pris efter den anden for sine menneskelige portrætter. F.eks. portrættet af Gladys, der med bibel i hånd kører USA tyndt som henrettelsesturist på fængslernes dødsgange.  Eller af den selvudnævnte grænsevagt Jaeger, der patruljerer grænselandet mellem USA og Mexico, lige dér hvor Trumps mur skulle have stået.

Men Claas’ kollega, Juan, får færten af noget råddent ved artiklerne. Dét starter en krig mellem de to journalister, hvor ingen kneb viser sig at være for beskidte i kampen om at skabe mening i et manipuleret mediebillede.

Midt under den amerikanske præsidentvalgkamp havde Mungo Park premiere på historien om virkelighedens stjernejournalist Claas Relotius og hans myteomspundne artikler.

Gør dig klar til et hæsblæsende teatergreb på true-crime-genren fyldt med suspense, action og en intensiv jagt på den endegyldige sandhed. News eller fake.

Anmeldelser

⭐⭐⭐⭐⭐ – Politiken
⭐⭐⭐⭐⭐ – Jyllands-Posten
⭐⭐⭐⭐⭐⭐ – Iscene
⭐⭐⭐⭐⭐⭐ – POV International
⭐⭐⭐⭐⭐⭐ – Morten Buckhøj
⭐⭐⭐⭐⭐ – Sceneblog
⭐⭐⭐⭐⭐ – CPHCulture
⭐⭐⭐⭐⭐ – Ungt Teaterblod

Medvirkende

Instruktør og dramatiker: Viktor Tjerneld
Medvirkende: Zaki Nobel Mehabil, Nana Morks, Sara Fanta Traore
Scenograf: Marie Moberg
Lyddesigner: Emil Bøll
Lysdesigner: Mikkel Givskov

Galleri