Stevns Teaterforening og Stevns bibliotekerne

Fejring af Dansk Teater 300 år

Onsdag d. 19. oktober 2022, kl. 19.30
Snurretoppen

Den 23. september 1722 kl. 17 blev der for første gang sagt replikker på dansk fra scenen. Det var ikke bare teaterhistorie, men en revolution for det danske samfund. Nu blev almindelige borgeres liv synliggjort på scenen, det danske sprog blev udbredt til alle samfundslag og en egentlig dansk, litterær tradition tog sin begyndelse. Med afsæt i 300-året fejrer vi scenekunstens afgørende betydning for dansk sprog, samfund og identitet.

Stevns Teaterforening fejrer teaterkunsten hver gang, vi inviterer publikum til et nyt møde med scenekunstneres forestillinger om verden.

Kasper Wilton fortæller om teatrets vekselvirkning med samfundet. Som instruktør og chef for Folketeatret har Kasper et utal af forestillinger på samvittigheden, så han har gjort sig en del tanker om, hvad man egentlig skal med det der teater.

Fra teaterforeningens bestyrelse bidrager vi med eksempler på, hvordan teater har udfoldet sig på Stevns. Som amatørteater, professionelle forestillinger på turne i skolerne og i teaterforeningens regi.

Mød din kultur, dit samfund og dig selv.

Baren er åben fra kl. 19.00.

Arrangementet er gratis. Billetter bestilles via Stevns Bibliotekerne her eller på køb billet-knappen.

Dansk Teater 300 år:

Fejringen er landsdækkende, og om du er til amatørteater, eksperimenterende scenekunst i det offentlige rum, foretrækker store opsætninger på landsdelsscenerne, revy, musical, ballet eller børneteater – så vil der være teater for dig!

Velkommen til den nationale fejring af dansk teater og scenekunst!Læs om de mange arrangementer: https://www.danskteater300aar.dk/

Talere:

Kasper Wilton, Teaterchef for Folketeatret og stor Holberg-kender

Bestyrelsesmedlemmer fra Stevns Teaterforening.