Teaterkollektivet Ruby Gamache

TYK

Tirsdag d. 11. april 2023, kl. 19.30
Varighed: 70 min. uden pause
Hellested Forsamlingshus

Performer Julie Thalund står på scenen med sin egen krop og sin egen tekst. Hendes krop er tyk – den flyder, danser og får sit eget udtryk. Vores øjne hviler på den.

Forestillingens tekst er baseret på den dagbog, hun har bedrevet de sidste 5 år – om sejre og nederlag, som vi kan spejle os i.

Ved sin side på scenen har hun guitarist, komponist og sanger Camilla Bang, der som den indre stemme sætter nykomponeret musik til den udvikling Julie gennemgår undervejs. Vores øjne åbnes for en virkelighed, vi måske ikke vidste fandtes. Det handler om angst, erotik og banaliteter fra Julies hverdag, men allermest om, hvordan det er at bo i en krop som er tyk, i et samfund som ikke kan lide tykke mennesker.

Det er en intim, musikalsk, sproglig og kropslig fortælling om hvordan det er at springe ud som tyk. TYK er både alvorlig, rørende og humoristisk og rummer en invitation til publikum om – uden skam – at betragte en tyk krop og i mødet med historien måske blive helbredt for mulige fordomme.

Hvis publikum kigger længe nok, bliver det måske mindre mystisk, ulækkert eller anderledes?

De 6 kvinder i produktionen udgør tilsammen kollektivet Ruby Gamache, som har arbejdet kollektivt om iscenesættelsen fra start til slut med udgangspunkt i Julie Thalunds tekster. Selve manuskriptet er blevet til på gulv i samarbejde med hele holdet.

Ruby Gamache er et nyt performancekollektiv opkaldt efter rubinen (Ruby) og bokseren (Joseph Gamache). Den røde rubin helbreder sygdomme i blodet og hjertet, og bokseren kæmper med sin krop. De 6 kvinders forskellige kunstneriske fagligheder fletter sig ind i hinanden gennem en devised forestillingsproces, så det endelige værk når sit publikum på flere niveauer. Dette er udgangspunkt for kollektivets arbejde.

Interview i Barbaras breve, Radio4

Anmeldelser:

Poilitikken: Det ny performancekollektiv Ruby Gamache sætter den tykke krop på scenen som medrivende udstilling af tykfobi og repressiv tolerance.
 
⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐ Kulturtid.dk: “Min krop dirrer konstant – en hær – har sat sig fast – i hver en celle – sidder en lille tyk soldat – og råber – REVOLUTION!” siger Julie Thalund og kigger insisterende på publikum. Og det er lige hvad ”TYK” er: kropslig, i bevægelse, kampklar, tyk og revolutionerende.
 

Produktion:

Medvirkende: Julie Thalund – performer og Camilla Bang – Musiker og performer
Instruktør og dramaturg: Astrid Hansen Holm, Petra Wik
Koreograf: Gunilla Lind
Scenograf og kostumedesigner: Anna Gammelgaard
Dramatiker: Julie Thalund
Komponist: Camilla Bang

Galleri